Leti, kada su napolju visoke temperature, više nam prijaju lagane i osvežavajuće poslastice. Sladoled je uvek dobro rešenje, ali ledeni voćni kolači su isto nepogrešiv izbor. Mi vam donosimo recept za voćni kolač sa plazma keksom, a savršena kombinacija sastojaka čini ovu poslasticu neodoljivom. Za ovaj voćni kolač možete da koristite voće po izboru, a priprema je jednostavna.
Sastojci:
- 350 g jagoda
- 2 zelene jabuke
- 2 kivija
- 1 banana
- 70 g plazme
- Za fil:
- 50 g skroba
- 40 g biljnog želatina
- 200 g kondenzovanog mleka
- 700 ml mleka
- Za dekoraciju:
- 250 g jagoda
- 120 g šećera
- 40 ml vode
- 1 limun
- 70 g badema u listićima
Recept za voćni kolač sa plazmom:
U dekorativnoj posudi naizmenično ređajte seckane jagode, banane, kivi i jabuku. Preko stavite plazma keks koji ste izlomili. U šerpi pomešajte skrob, želatin, kondenzovano mleko i mleko. Sve dobro promešajte da se sastojci lepo sjedine. Ne sme da bude grudvica, a zatim kuvajte fil dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte u činiju i malo protresite kako bi se fil svuda lepo rasporedio. Stavite u frižider na 3 sata da se kolač lepo stegne. U šerpi pomešajte jagode, sok od limuna, šećer i vodu. Kuvajte dok smesa ne krene da ključa, uz povremeno mešanje. Zatim smanjite temperaturu i kuvajte još 10 minuta. Izblendirajte i procedite, pa stavite u frižider na pola sata. Sipajte smesu u kesu za zamrzivač i isecite vrh. Izvadite kolač iz kalupa, pa ukrasite džemom od jagoda i ljuspicama badema koje ste malo propržili.
Pročitajte i ovo: Voćni kolač od samo 5 sastojaka
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus