Kada dođe lepo vreme više nam prijaju voćne torte koje se brzo spremaju. Pečenje kora i dugo kuvanje filova, kao i teški sastojci nisu idealno rešenje za vrućine, pa vam mi predlažemo da isprobate ovaj recept. Ako volite da jedete kolače i torte, a uživate i u spremanju istih, onda napravite voćnu tortu koja će vas osvežiti. Kombinacija keksa, jagoda i jogurta je prosto savršena i oduševiće svakoga. Ako volite voćne torte nema sumnje da će ovaj recept biti vaš izbor, pogotovo što ne morate da palite rernu.

Sastojci:

  • 320 g keksa
  • 300 g jagoda
  • 50 g šećera u prahu
  • 350 g jogurta od jagode
  • 200 ml slatke pavlake 

Recept za voćnu tortu sa piškotama:

U posudi pomešajte jagode (300 g), izlomljeni keks, jogurt sa ukusom jagode i šećer u prahu. Sve dobro sjedinite, pa utisinite u kalup prečnika 20 cm. Lepo poravnajte i stavite u frižider. Umutite slatku pavlaku i premažite tortu, pa vratite u frižider na 2 sata. Ukrasite seckanim jagodama. 

Pročitajte i ovo: Voćna torta sa piškotama

BONUS VIDEO: 

Instagram/doll_memories Kako iseći okruglu tortu na puno parčića

StvarUkusa/S.B.