Ako niste pripremili nikakav slatkiš za Uskrs, mi vam predlažemo sjajan recept za čokoladnu tortu. Lako se pravi i to od sastojaka koji svi vole. Super je što se ova čokoladna torta ni ne peče, a podseća na sladoled, pa će vas rashladiti kada su napolju vrućine. Idealna je za sve praznike i za njenu pripremu vam nije potrebno puno vremena, jedino što trebate da sačekate da se stegne. 

Sastojci:

  • 180 g napolitank
  • 30 g putera
  • Za crni fil:
  • 150 g krem sira
  • 100 ml slatke pavlake
  • 30 g šećera u prahu
  • 10 g kakao praha
  • 50 g mlečne čokolade
  • Za beli fil:
  • 150 g krem sira
  • 100 ml slatke pavalke 
  • 20 g šećera u prahu
  • 50 g bele čokolade
  • Za čokoladni ganaš:
  • 75 g crne čokolade
  • 75 ml slatke pavlake 
  • 5 g putera

Recept za čokoladnu tortu koja se ne peče:

17:46
Korak 1

Napravite podlogu 

Napolitanke dobro izblendirajte, pa pomešajte sa istopljenim puterom. Sve dobro sjedinite, pa utisnite u kalup. Dobro pritisnite čašom, pa stavite u frižider na pola sata. 

17:46
Korak 2

Napravite beli fil 

Krem sir dobro umutite sa šećerom u prahu, pa sipajte slatku pavlaku i sve dobro sjedinite mikserom. Zatim dodajte istopljenu belu čokoladu i sve dobro umutite. 

17:46
Korak 3

Napravite crni fil 

U posudi umutite krem sir sa šećerom u prahu i kakaom. Zatim sipajte slatku pavlaku i nastavite da mutite, a onda dodajte i istopljenu mlečnu čokoladu. Sve dobro sjedinite mikserom. 

17:51
Korak 4

Napravite tortu 

Preko podloge sipajte prvo crni fil, pa beli, pa ponovo crni i na kraju beli. Ostavite u frižideru nekih pola sata do sat vremena. 

17:53
Korak 5

Napravite ganaš 

U šerpi istopite čokoladu, puter i slatku pavlaku, pa sipajte u kesu za zamrzivač. Napravite čačkalicom tri rupe na vrhu kese i dekorišite tortu. Ponovo ohladite i služite. 

Pročitajte i ovo: 1 trik sastojak će poboljšati ukus svake čokoladne torte, a ne košta ništa

BONUS VIDEO: 

TikTok/ smilingrecipes Najsočnija čokoladna torta bez pečenja

StvarUkusa/S.B.