Ako niste pripremili nikakav slatkiš za Uskrs, mi vam predlažemo sjajan recept za čokoladnu tortu. Lako se pravi i to od sastojaka koji svi vole. Super je što se ova čokoladna torta ni ne peče, a podseća na sladoled, pa će vas rashladiti kada su napolju vrućine. Idealna je za sve praznike i za njenu pripremu vam nije potrebno puno vremena, jedino što trebate da sačekate da se stegne.
Sastojci:
- 180 g napolitank
- 30 g putera
- Za crni fil:
- 150 g krem sira
- 100 ml slatke pavlake
- 30 g šećera u prahu
- 10 g kakao praha
- 50 g mlečne čokolade
- Za beli fil:
- 150 g krem sira
- 100 ml slatke pavalke
- 20 g šećera u prahu
- 50 g bele čokolade
- Za čokoladni ganaš:
- 75 g crne čokolade
- 75 ml slatke pavlake
- 5 g putera
Recept za čokoladnu tortu koja se ne peče:
Napravite podlogu
Napolitanke dobro izblendirajte, pa pomešajte sa istopljenim puterom. Sve dobro sjedinite, pa utisnite u kalup. Dobro pritisnite čašom, pa stavite u frižider na pola sata.
Napravite beli fil
Krem sir dobro umutite sa šećerom u prahu, pa sipajte slatku pavlaku i sve dobro sjedinite mikserom. Zatim dodajte istopljenu belu čokoladu i sve dobro umutite.
Napravite crni fil
U posudi umutite krem sir sa šećerom u prahu i kakaom. Zatim sipajte slatku pavlaku i nastavite da mutite, a onda dodajte i istopljenu mlečnu čokoladu. Sve dobro sjedinite mikserom.
Napravite tortu
Preko podloge sipajte prvo crni fil, pa beli, pa ponovo crni i na kraju beli. Ostavite u frižideru nekih pola sata do sat vremena.
Napravite ganaš
U šerpi istopite čokoladu, puter i slatku pavlaku, pa sipajte u kesu za zamrzivač. Napravite čačkalicom tri rupe na vrhu kese i dekorišite tortu. Ponovo ohladite i služite.
Pročitajte i ovo: 1 trik sastojak će poboljšati ukus svake čokoladne torte, a ne košta ništa
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem