Sitni kolači se često pripremaju kada su slave i praznici, a kako se približava jedna od najvećih srpskih slava - Đurđevdan - naš predlog je ovaj recept. Napravite sitne kolače od bele čokolade i pistaća u kojima će uživati svi gosti. Priprema je nikad jednostavnija, a i dosta se brzo spremaju. 

Sastojci:

  • 180 g keksa
  • 60 g pistaća (može kikiriki)
  • 200 g putera od pistaća (može kikiriki)
  • 400 g bele čokolade
  • 100 ml slatke pavlake 
  • pistaći ili kikiriki za dekoraciju

Recept za sitne kolače sa čokoladom i pistaćima:

17:45
Korak 1

Pomešajte sastojke 

Keks i pistaće (ili kikiriki) dobro izblendirajte, pa dodajte puter od pistaća ili kikirikija. Sve dobro sjedinite. 

17:48
Korak 2

Dodajte istopljenu čokoladu 

Čokoladu istopite sa slatkom pavlakom, pa dodajte u smesu i sve dobro promešajte. Rasporedite smesu u pleh obložen pek papirom i dobro poravnajte. 

17:48
Korak 3

Ohladite 

Pokrijte providnom folijom i ohladite u frižideru nekih 2 sata. Dobijeni kolač isecite na jednake kocke. 

17:51
Korak 4

Umočite u čokoladu 

Istopite belu čokoladu i pomešajte sa puterom od pistaća (ili kikirikija), pa dodajte mlevene pistaće ili kikiriki. Sve lepo sjedinite i umočite kolač. Vadite na pleh obložen pek papirom i vratite u frižider da se stegne. Ukrasite pistaćima ili kikirikijem. 

Pročitajte i ovo: Sitni čokoladni kolači

BONUS VIDEO: 

Tiramisu kuglice  Instagram/food_by_lilly

StvarUkusa/S.B.