Sitni kolači se često pripremaju kada su slave i praznici, a kako se približava jedna od najvećih srpskih slava - Đurđevdan - naš predlog je ovaj recept. Napravite sitne kolače od bele čokolade i pistaća u kojima će uživati svi gosti. Priprema je nikad jednostavnija, a i dosta se brzo spremaju.
Sastojci:
- 180 g keksa
- 60 g pistaća (može kikiriki)
- 200 g putera od pistaća (može kikiriki)
- 400 g bele čokolade
- 100 ml slatke pavlake
- pistaći ili kikiriki za dekoraciju
Recept za sitne kolače sa čokoladom i pistaćima:
Pomešajte sastojke
Keks i pistaće (ili kikiriki) dobro izblendirajte, pa dodajte puter od pistaća ili kikirikija. Sve dobro sjedinite.
Dodajte istopljenu čokoladu
Čokoladu istopite sa slatkom pavlakom, pa dodajte u smesu i sve dobro promešajte. Rasporedite smesu u pleh obložen pek papirom i dobro poravnajte.
Ohladite
Pokrijte providnom folijom i ohladite u frižideru nekih 2 sata. Dobijeni kolač isecite na jednake kocke.
Umočite u čokoladu
Istopite belu čokoladu i pomešajte sa puterom od pistaća (ili kikirikija), pa dodajte mlevene pistaće ili kikiriki. Sve lepo sjedinite i umočite kolač. Vadite na pleh obložen pek papirom i vratite u frižider da se stegne. Ukrasite pistaćima ili kikirikijem.
Pročitajte i ovo: Sitni čokoladni kolači
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus