Tiramisu je čuveni italijanski kolač koji se pravi sa kafom, likerom, piškotama i filom. Podelili smo sa vama i originalni recept za tiramisu italijanskog kuvara Đenara Kontalda, a sada vam predlažemo da iskoristite sezonu jagoda i napravite tiramisu sa ovim voćem. 

Sastojci: 

  • 300 g jagoda
  • 3 kašike šećera 
  • 250 g maskarpone sira
  • 300 ml slatke pavlake 
  • 100 g šećera u prahu 
  •  1 limun
  • piškote 
  • mleko 
  • jagode za ukrašavanje

Recept za tiramisu sa jagodama: 

Jagode očistite i isecite, pa pošećerite. Promešajte i stavite posudu sa strane dok pripremite fil. Umutite maskarpone sir sa slatkom pavlakom i šećerom u prahu. Izrendajte koru limuna u fil, pa dodajte i jagode. Sve lepo promešajte. Dno vatrostalne posude premažite filom, pa poređajte piškote umočene u mleko. Ponovo premažite fil i tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke. Poslednji sloj treba da bude fil, a preko poređajte iseckane jagode. 

Pročitajte i ovo: Tiramisu od limuna

BONUS VIDEO:

jednostavan tiramisu rolat instagram/cookistwow

StvarUkusa/S.B.