Tiramisu je italijanski kolač koji se jede u celom svetu, a svako ima neki svoj recept za pripremu. Originalini tiramisu se pravi sa piškotama, kremom od jaja i maskarpone sira, kao i dodatkom kakaoa i kafe. Mi vam danas donosimo osvežavajuću verziju čuvenog kolača, pa tako tiramisu napravite sa jagodama

Sastojci:

  • 28 piškota 
  • Za umak sa jagodama:
  • 400 g jagoda
  • 70 g šećera
  • 30 ml soka od limuna
  • 60 ml vode
  • Za maskarpone fil:
  • 500 g maskarpone sira
  • 80 g šećera u prahu
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 360 ml slatke pavlake 
  • Za dekoraciju:
  • sveže jagode

Recept za tiramisu sa jagodama:

10:06
Korak 1

Napravite fil od jagoda 

U šerpi pomešajte jagode, sok od limuna, vodu i šećer. Kuvajte dok ne proključa, pa ostavite još 7 minuta. Zatim sklonite sa šporeta, pa sve dobro izblendirajte i procedite. 

10:07
Korak 2

Napravite fil 

Umutite maskarpone sir sa šećerom u prahu i vanilom, pa sipajte slatku pavlaku i mutite dok se svi sastojci lepo ne sjedine. 

10:07
Korak 3

Napravite tiramisu 

Na dno posude sipajte malo umaka sa jagodama, pa umočite piškote u jagode i poređajte na dno. Sipajte pola količine fila, pa još jedan red piškota umočenih u jagode. Na kraju premažite preostali fil sa maskarpone sirom. 

10:09
Korak 4

Dekorišite 

Ohladite u frižideru nekih 4 sata, pa dekorišite seckanim jagodama. 

Pročitajte i ovo: Čokoladni tiramisu sa plazmom i višnjama

BONUS VIDEO: 

Instagram/food_by_lilly Tiramisu kuglice

(StvarUkusa/S.B.)