Tulumbe su kolači koji nam dolaze iz Turkse i Egipta, a prave se od prženog testa koji se preliva sirupom. Mi vam danas donosimo još bolji recept za ovo testo, a super je to što nema prženja u ulju. Napravite odlične tulumbe sa dodatkom kokosa i griza, a umesto da ih pržite u ulju, ispecite ih u rerni.
Sastojci:
- 1 jaje
- 90 ml ulja
- 90 g griza
- 40 g kokosa
- 200 ml jogurta
- 190 g brašna
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- Za sirup:
- 400 g šećera
- 500 ml vode
- 2 koluta limuna
- 2 koluta pomorandže
Recept za tulumbe sa kokosom i grizom:
Napravite testo
Umutite jaje, pa dodajte griz, kokos, vanilin šećer i prašak za pecivo. Promešajte, pa sipajte ulje i jogurt. Ponovo sve sjedinite, pa dodajte prosejano brašno. Umesite mekano testo i uzimajte manje komade i oblikujete valjak (slično kao kada pravite tulumbe). Pritisnite viljuškom po sredini kako biste napravili šaru.
Pecite kolače
Uvaljajte kolače u griz, a zatim ih ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 30-35 minuta.
Pripremite sirup
U šerpu sipajte šećer i vodu, pa dodajte kolutove limuna i pomorandže. Kuvajte dok sirup ne krene da vri, a zatim prelijte preko kolača i ostavite sat vremena da upije.
Pročitajte i ovo: Najlakši recept za tulumbe
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus