Nekada su torte pravile samo iskusne domaćice jer je njihova priprema zahtevala veštine. Danas postoje recepti za predivne poslastice koje se prave bez pečenja, a jednako su ukusne kao i klasične torte.Mi vam predlažemo da napravite voćnu tortu sa piškotama iz nekoliko slojeva koju možete da služite i u svečanim prilikama. 

  • Sastojci:
  • Za fil: 
  • 1,7 l mleka 
  • 180 g pudinga od vanile 
  • 200 g šećera 
  • 300 g putera 
  • piškote
  • Za džem od jagode:
  • 700 g smznutih jagoda 
  • 150 g šećera 
  • 40 g kukuruznog skroba 
  • 100 ml vode 
  • 30 g želatina 
  • 100 ml vode 

Priprema:
Sipajte 200 ml mleka u posudu, pa umočite piškote i ređajte u kalup za tortu. Puding od vanile pomešajte sa 300 ml mleka, ne sme da bude grudvica, a 1,2 l sipajte u šerpu i stavite da se zagreje. Zatim dodajte puding od vanile i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Prebacite u posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite da se dobro ohladi. Za to vreme u šerpu sipajte jagode i šećer, pa kuvajte dok ne puste sav sok. Skrob pomešajte sa 100 ml vode, tako da nema grudvica, pa dodajte u jagode. Kuvajte, uz mešanje, još par minuta. Nakon toga prebacite smesu sa jagodama u blender, pa izblendirajte tako da dobijete glatku smesu. Procedite kroz sito. U jednu posudu sipajte deo džema od jagode. Ostavite sa strane, pa ohlađeni puding umutite, a zatim mu dodajte umućeni puter sobne temperature i sve sjedinite mikserom. Podelite fil na 2 jednaka dela i u jedan dodajte džem od jagoda (koji ste odvojili u posudu) i promešajte. Preko piškota prvo sipajte puding od vanile, poravnajte, pa stavite u frižider na 40 minuta. Želatin pomešajte sa 70 ml vode, pa ostavite da nabubri. Otopite na pari, pa dodajte u preostali džem od jagoda.Sipajte preko fila od pudinga i poravnajte. Stavite u frižider na 20 minuta. Preko sipajte puding u koji ste dodali džem sa jagodama, poravnajte i stavite u frižider na 2 sata. Ukrasite tortu džemom od jagoda. 

Izvor: Stvar ukusa