Torte i kolači koji se ne peku i čiji se filovi ne kuvaju su jednostavni za pripremu, a danas postoji mnogo recepata za ovakve poslastice. Jedna od najpopularnijih je i kinder bueno torta koja će ukrasiti svaku svečanu trpezu, a gosti i ukućani će sigurno tražiti parče više. Poznata čokoladica, kremasti fil, banane i glazura čine je nedoljivom.
- Sastojci:
- 15 komada kinder bueno čokoladica
- 300 g mlevenog keksa
- 100 g nutele
- 150 g putera
- Za fil:
- 400 g maskarpone sira
- 200 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 400 ml slatke pavlake
- 150 g prženih lešnika
- 4 banane
- Za glazuru:
- 160 g čokolade
- 30 ml ulja
- Za dekoraciju:
- 3 kinder bueno čokoladice
- 200 g jagoda
- 30 g bele čokolade
- 30 g mlečne čokolade
Priprema:
Po obodu kalupa u krug poređajte kinder bueno, treba da stoji uspravno. U posudi pomešajte mlevenu plazmu, nutelu i istopljeni puter. Dobijenu smesu dobro utisnite na dno kalupa. Stavite u frižider na pola sata. U posudi pomešajte maskarpone, šećer u prahu, vanili i slatku pavlaku. Dobro umutite, a lešnike izblendirajte, pa dodajte u fil i promešajte. U kalup sipajte malo fila, pa poređajte banane uspravno. Isecite veće komade banane. Sipajte preostali fil i poravnajte. Stavite u frižider na još sat vremena. Čokoladu otopite sa uljem, pa prelijte preko kolača. Stavite u frižider na još pola sata. Ukrasite kinder buenom, jagodama, istopljenom belom i mlečnom čokoladom. Stavite u frižider na 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus