Torte i kolači koji se ne peku i čiji se filovi ne kuvaju su jednostavni za pripremu, a danas postoji mnogo recepata za ovakve poslastice. Jedna od najpopularnijih je i kinder bueno torta koja će ukrasiti svaku svečanu trpezu, a gosti i ukućani će sigurno tražiti parče više. Poznata čokoladica, kremasti fil, banane i glazura čine je nedoljivom. 

  • Sastojci:
  • 15 komada kinder bueno čokoladica 
  • 300 g mlevenog keksa 
  • 100 g nutele 
  • 150 g putera
  • Za fil: 
  • 400 g maskarpone sira 
  • 200 g šećera u prahu 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 
  • 400 ml slatke pavlake 
  • 150 g prženih lešnika 
  • 4 banane 
  • Za glazuru: 
  • 160 g čokolade 
  • 30 ml ulja 
  • Za dekoraciju: 
  • 3 kinder bueno čokoladice 
  • 200 g jagoda 
  • 30 g bele čokolade 
  • 30 g mlečne čokolade 

Priprema: 
Po obodu kalupa u krug poređajte kinder bueno, treba da stoji uspravno. U posudi pomešajte mlevenu plazmu, nutelu i istopljeni puter. Dobijenu smesu dobro utisnite na dno kalupa. Stavite u frižider na pola sata. U posudi pomešajte maskarpone, šećer u prahu, vanili i slatku pavlaku. Dobro umutite, a lešnike izblendirajte, pa dodajte u fil i promešajte. U kalup sipajte malo fila, pa poređajte banane uspravno. Isecite veće komade banane. Sipajte preostali fil i poravnajte. Stavite u frižider na još sat vremena. Čokoladu otopite sa uljem, pa prelijte preko kolača. Stavite u frižider na još pola sata. Ukrasite kinder buenom, jagodama, istopljenom belom i mlečnom čokoladom. Stavite u frižider na 30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa