Rafaelo svi vole, bilo da spremate kuglice, kolač ili tortu. Naš današnji predlog je brzinski rafaelo kolač koji se sprema u čaši.Super je ideja ako vam se najave gosti, a mirisna vanila, kokos i 2 predivna fila su fenomenalna kombinacija kojoj niko neće moći da odoli. Sprema se lako, pa uspeva i početnicima u kuhinji.
- Sastojci:
- 150 g napolitanki sa ukusom vanile
- 1 puna kašika kukuruznog skroba
- 250 ml mleka
- 150 ml kondenzovanog mleka
- 25 g badema u listićima
- 150 ml slatke pavlake
- 25 g kokosa
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 5 rafaelo kuglica
Priprema:
Napolitanke izblendirajte, a u šerpu sipajte skrob i malo mleka. Dobro promešajte da ne ostanu grudvice, pa dodajte preostalo mleko. Lepo sjedinite, pa sipajte i kondenzovano mleko. Promešajte i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Dodajte bademe u listićima i promešajte. Sipajte u posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku sa šećerom i ekstraktom vanile, pa dobro umutite, a onda dodajte kokos i promešajte. U čašu sipajte malo napolitanki, poravnajte i lagano utisnite. Preko sipajte fil sa bademim, onda još jedan sloj napolitanki, pa preko fil sa kokosom. Pospite kokosom i ukrasite rafaelo kuglicom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus