Rafaelo svi vole, bilo da spremate kuglice, kolač ili tortu. Naš današnji predlog je brzinski rafaelo kolač koji se sprema u čaši.Super je ideja ako vam se najave gosti, a mirisna vanila, kokos i 2 predivna fila su fenomenalna kombinacija kojoj niko neće moći da odoli. Sprema se lako, pa uspeva i početnicima u kuhinji. 

  • Sastojci:
  • 150 g napolitanki sa ukusom vanile 
  • 1 puna kašika kukuruznog skroba
  • 250 ml mleka
  • 150 ml kondenzovanog mleka
  • 25 g badema u listićima
  • 150 ml slatke pavlake
  • 25 g kokosa
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 5 rafaelo kuglica 

Priprema: 
Napolitanke izblendirajte, a u šerpu sipajte skrob i malo mleka. Dobro promešajte da ne ostanu grudvice, pa dodajte preostalo mleko. Lepo sjedinite, pa sipajte i kondenzovano mleko. Promešajte i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Dodajte bademe u listićima i promešajte. Sipajte u posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku sa šećerom i ekstraktom vanile, pa dobro umutite, a onda dodajte kokos i promešajte. U čašu sipajte malo napolitanki, poravnajte i lagano utisnite. Preko sipajte fil sa bademim, onda još jedan sloj napolitanki, pa preko fil sa kokosom. Pospite kokosom i ukrasite rafaelo kuglicom. 

Izvor: Stvar ukusa