Palačinke su starinska poslastica koja se pravi od lako i brzo, od jeftinih sastojaka. Mogu da se jedu slane ili slatke, sve zavisi kako volite. Danas vam predlažemo da isprobate i nemački recept za palačinke. Smesa se pravi bez brašna i mleka, pa je prilagođena za osobe koje su alergične na gluten, ili koje iz nekog razloga ne koriste brašno i mleko. Ukus je odličan, a palačinke su vazdušaste. Uživajte!

  • Sastojci: 
  • 2 jajeta 
  • 50 g tahinija 
  • 50 g biljne slatke pavlake 
  • 20 g margarina 
  • 1 kašičica jabukovog sirćeta
  • 1 kašičica psilijuma (biljno vlakno) 
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 100 ml vode
  • 1 kašičica eritritola

Priprema:
U posudu stavite jaja, tahini, slatku pavlaku, istopljeni margarin, jabukovo sirće, psilijum i prašak za pecivo. Sve dobro umutite, pa ostavite smesu da odstoji 10 minuta. Zatim dodajte vodu i eritritol, pa opet sjedinite mikserom. Ispržite palačinke kao i do sada, tiganj premažite uljem, pa sipajte kutlaču smese i razlijte po tiganju. 

Izvor: Stvar ukusa