Palačinke su starinska poslastica koja se pravi od lako i brzo, od jeftinih sastojaka. Mogu da se jedu slane ili slatke, sve zavisi kako volite. Danas vam predlažemo da isprobate i nemački recept za palačinke. Smesa se pravi bez brašna i mleka, pa je prilagođena za osobe koje su alergične na gluten, ili koje iz nekog razloga ne koriste brašno i mleko. Ukus je odličan, a palačinke su vazdušaste. Uživajte!
- Sastojci:
- 2 jajeta
- 50 g tahinija
- 50 g biljne slatke pavlake
- 20 g margarina
- 1 kašičica jabukovog sirćeta
- 1 kašičica psilijuma (biljno vlakno)
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 100 ml vode
- 1 kašičica eritritola
Priprema:
U posudu stavite jaja, tahini, slatku pavlaku, istopljeni margarin, jabukovo sirće, psilijum i prašak za pecivo. Sve dobro umutite, pa ostavite smesu da odstoji 10 minuta. Zatim dodajte vodu i eritritol, pa opet sjedinite mikserom. Ispržite palačinke kao i do sada, tiganj premažite uljem, pa sipajte kutlaču smese i razlijte po tiganju.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom