Palačinke su starinska poslastica koju obožavaju sve generacije.Mogu da budu slane ili slatke, a prave se od jeftinih sastojaka. Ali, ukoliko ste alergični na gluten ili izbegavate mleko i mlečne proizvode, mi vam predlažemo da napravite preukusne bezglutenske palačinke od samo 2 sastojka. Ovaj recept je neverovatno jednostavan, a sve što vam treba su banane i jaja. Uživajte u ukusu, a filujte ih slatkim namazom po želji. 

  • Sastojci:
  • 4 velika jajeta
  • 2 velike banane

Priprema:

Izblendirajte banane i jaja, a tiganj samo premažite uljem. Takođe, u smesu možete da dodate i začine kao što su cimet i muskatni oraščić. Kutlačom sipajte dobijenu smesu i pržite sa obe strane. Čim ivice palačinke počnu da rumene, špatulom odvojite od dna tiganja, da biste ih kasnije lakše okrenuli. Možete da ih služite sa džemom, eurokremom, nutelom, orasima... Kada ispržite jednu palačinku preko nje stavite ubrus, pa tek onda stavite sledeću. Tako se neće zalepiti i ostaće mekane.

Izvor: Stvar ukusa