Kolač koji se topi u ustima.
Sastojci:
- 500 g ptit bera
- 1 l mleka
- 1 kašika šećera
- 100 g kokosa u prahu
- 200 g putera
- 2 žumanceta
- 3 kašike brašna
- 3 kašike skroba
- 8 g vanilin šećera
Priprema:
U šerpu sipajte 700 ml mleka i stavite da proključa. U činiji pomešajte brašno, šećer, vanilin šećer i skrob. Dodajte žumanca i dobro umutite. Zatim dodajte 300 ml mleka i opet umutite. Ne sme da bude grudvica.
U proključalo mleko postepeno sipajte smesu sa brašnom, sve vreme mešajući i kuvajte dok se ne zgusne.
Puter sobne temperature dobro umutite da postane kremast, a zatim postepeno dodajte fil. Sve vreme morate da mutite.
Pleh dimenzija 23x23 cm obložite pek papirom i poređajte keks po dnu, a preko fil. Ređajte tako dok ne utrošite materijal, ali poslednji sloj treba da bude fil.
Pospite po vrhu obilato kokos u prahu i stavite u frižider na dva sata. Zatim izvadite sa sve pek papirom iz pleha i secite.
Novi MONDO podkast “Keš ekspert”: Poznata glumica otkriva kako da planirate svoje finansije!
Plazma od Srca sa ukusom oraha: Čuven keks sa posnim sastojcima
Grčki paprikaš sa zelenom boranijom
Pileća salata sa orasima i suvim šljivama
Slavska salata sa piletinom, šampinjonima i šargarepom