Kolač koji se topi u ustima.

Sastojci:

  • 500 g ptit bera
  • 1 l mleka
  • 1 kašika šećera
  • 100 g kokosa u prahu
  • 200 g putera
  • 2 žumanceta
  • 3 kašike brašna
  • 3 kašike skroba
  • 8 g vanilin šećera

Priprema:

U šerpu sipajte 700 ml mleka i stavite da proključa. U činiji pomešajte brašno, šećer, vanilin šećer i skrob. Dodajte žumanca i dobro umutite. Zatim dodajte 300 ml mleka i opet umutite. Ne sme da bude grudvica.

U proključalo mleko postepeno sipajte smesu sa brašnom, sve vreme mešajući i kuvajte dok se ne zgusne.

Puter sobne temperature dobro umutite da postane kremast, a zatim postepeno dodajte fil. Sve vreme morate da mutite.

Pleh dimenzija 23x23 cm obložite pek papirom i poređajte keks po dnu, a preko fil. Ređajte tako dok ne utrošite materijal, ali poslednji sloj treba da bude fil.

Pospite po vrhu obilato kokos u prahu i stavite u frižider na dva sata. Zatim izvadite sa sve pek papirom iz pleha i secite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs