Voćne torte su super predlog kada dođe lepo vreme, jer su laganije i mnogo jednostavnije za pripremu, jer se ne peku. Danas vam predlažemo da isprobate i ovu tortu sa piškotama, malinama i čokoladnim filom. Top kombinacija sastojaka je savršena za svaku priliku, a svaki zalogaj se prosto topi u ustima.
- Sastojci:
- 2 pomorandže
- piškote
- 600 g smrznutih malina
- 100 g šećera
- 100 ml vode
- 50 g skorba
- Za fil:
- 60 g pudinga od vanile
- 50 g kakaoa
- 200 g šećera
- 1 l mleka
- 200 g putera, sobne temeprature
- 50 g mlečne čokolade
Priprema:
Iscedite sok od pomorandži i sipajte u neku posudu. Umočite piškote u sok i ređajte u tespiju koju ste obložili pek papirom. U šerpi pomešajte maline, šećer i 50 ml vode. Kad smesa krene da ključa dodajte skrob koji ste pomešali sa vodom, tako da nema grudvica. Kuvajte dok se ne zgusne, uz mešanje. Ostavite da se ohladi nekih pola sata, pa sipajte preko piškota. Stavite u frižider nekih pola sata. Preko voćnog fila poređajte još jedan sloj piškota koje ste umočili u sok od pomorandže.
Puding od vanile pomešajte sa 100 g šećera, kao i kakaom. U šerpu sipajte mleko i preostali šećer (100 g), pa kada se zagreje dodajte smesu sa pudingom. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim u vreo fil dodajte puter i promešajte da se sastojci sjedine. Dobijeni fil sipajte preko piškota, a onda stavite u frižider na sat vremena. Preko izrendajte čokoladu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus