Proja je nekada bila zamena za hleb, a svi su mogli da priušte da je naprave jer su potrebna samo 3 sastojka. Vremenom su domaćice dodavala različite sastojke i tako je nastala projara. A danas, kada mafini postali neizostavni na slavljima, domaćice su osmislile i kako da napravite proja mafine, ali sa medom. Komabinacija sastojaka za proju, kao i za mafine, prosto je savršena.
- Sastojci:
- 190 g kukuruznog brašna
- 120 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 65 g šećera
- 180 ml mleka
- 120 g putera
- 1 jaje
- 3 kašike meda
Priprema:
U posudi umutite kukuruzno brašno, brašno, prašak za pecivo, šećer i so. U srednjoj posudi umutite mleko, puter koji ste prethodno istopili, jaja i med. Napravite rupu u sredini smese sa brašno i sipajte smesu sa mlekom. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Kalup za mafine premažite ulje, pa sipajte dobijenu smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15-20 minuta. Poslužite tople mafine sa medom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem