Bilo slatki ili slani mafini jednostavno osvajaju svakoga na prvi zalogaj. Priprema je vrlo jednostavna, a kako su popularni u celom svetu, svaka zemlja ima neki svoj trik sastojak koji im dodatno poboljšava ukus. Slatke mafine ste sigurno do sada pravili, a slani tek postaju poznati po svom dobrom ukusu, pa vam mi predlažemo da probate i recept za ove sa krompirom i tikvicama.Samo pomešajte sastojke i sipajte u kalup.

  • Sastojci:
  • 2 tikvice
  • 1 veliki krompir
  • 3 kašike griza
  • 50 ml mleka
  • peršun
  • mirođija
  • 50 g tvrdog sira
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 jajeta 
  • 70 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo

Priprema:
Tikvice i krompir oljuštite, pa izrendajte. Procedite višak vode, pa dodajte griz, mleko, seckani peršun i mirođiju, rendani sir, maslinovo ulje, umućena jaja, brašno i prašak za pecivo. Dobro sjedinite smesu, pa sipajte u nauljeni kalup za mafine. Pecite na 180°C oko 20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE