Bilo slatki ili slani mafini jednostavno osvajaju svakoga na prvi zalogaj. Priprema je vrlo jednostavna, a kako su popularni u celom svetu, svaka zemlja ima neki svoj trik sastojak koji im dodatno poboljšava ukus. Slatke mafine ste sigurno do sada pravili, a slani tek postaju poznati po svom dobrom ukusu, pa vam mi predlažemo da probate i recept za ove sa krompirom i tikvicama.Samo pomešajte sastojke i sipajte u kalup.
- Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 veliki krompir
- 3 kašike griza
- 50 ml mleka
- peršun
- mirođija
- 50 g tvrdog sira
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 jajeta
- 70 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Tikvice i krompir oljuštite, pa izrendajte. Procedite višak vode, pa dodajte griz, mleko, seckani peršun i mirođiju, rendani sir, maslinovo ulje, umućena jaja, brašno i prašak za pecivo. Dobro sjedinite smesu, pa sipajte u nauljeni kalup za mafine. Pecite na 180°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem