Gibanica je najpoznatija srpska pita, a svaka domaćica ima svoj recept i svaki se razlikuje u sitnim detaljima. Nije nimalo komplikovana za pripremu, jer se kore uvaljaju u smesu i ređaju u tepsiju, a možete da je napravite i na drugačiji način. Svaku koru premažite smesom od jaja, pa pospite sirom i urolajte. Ovo je provereni recept za najukusniju puž gibanicu, a pročitajte i šta treba da uradite kako bi ona uvek bila vazdušasta.

  • Sastojci:
  • 500 g kora
  • 500 g feta sira 
  • 4 jajeta 
  • 200 ml jogurta
  • 200 ml kisele vode 
  • 1 kašičica praška za pecivo 
  • 100 ml ulja
  • 1 kašičica soli

Prirpema: 
U posudi pomešajte jogurt, kiselu vodu, ulje, prašak za pecivo, so i jaja. Dobro umutite. Uzmite koru i premažite ovom smesom, pa izdrobite feta sir, preko stavite drugu koru, premažite smesom, pa izdrobite feta sir. Urolajte i tako radite dok ne utrošite sve sastojke (ostaće vam smesa od jogurta i kisele vode, ali ona vam treba za kasnije). Zatim svaki rolat isecite na komade debljine 1-2 cm i ređajte u tepsiju. Preostalu smesu od jogurta i kisele vode sipajte preko. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-45 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE