Domaćinske kiflice su uvek rado viđene na trpezi, a ove koje se pripremaju sa pivom su preuksune. Za mekano testo su vam potrebna samo 4 sastojka, a kada se ispeku, kao i baklava, uvaljaju se u šećerni sirup, a onda i u mlevene orahe. Kiflice možete i da punite džemom, a ukusne su i kada su prazne. 

  • Sastojci: 
  • Za testo:
  • 800 g brašna
  • 400 ml ulja
  • 200 ml piva
  • 1 kesica praška za pecivo
  • Za sirup:
  • 350 g šećera
  • 200 ml vode
  • 3 vanilin šećera
  • Još:
  • 500 g oraha

Priprema: 

U posudu sipajte prosejano brašno i prašak za pecivo, pa dodajte ulje i pivo. Umesite glatko testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji sat vremena. U šerpi pomešajte vodu, šećer i vanilin šećer, pa kuvajte još 10 minuta nakon ključanja. Ostavite da se ohladi. Testo podelite na nekoliko delova, pa oblikujte loptice. Svaku oklagijom tanko razvucite u krug i onda isecite trouglove. Urolajte i poređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. Treba da ostanu bele, pa ih uvaljajte u sirup, a onda i u mlevene orahe. 

Izvor: Stvar ukusa