Domaćinske kiflice su uvek rado viđene na trpezi, a ove koje se pripremaju sa pivom su preuksune. Za mekano testo su vam potrebna samo 4 sastojka, a kada se ispeku, kao i baklava, uvaljaju se u šećerni sirup, a onda i u mlevene orahe. Kiflice možete i da punite džemom, a ukusne su i kada su prazne.
- Sastojci:
- Za testo:
- 800 g brašna
- 400 ml ulja
- 200 ml piva
- 1 kesica praška za pecivo
- Za sirup:
- 350 g šećera
- 200 ml vode
- 3 vanilin šećera
- Još:
- 500 g oraha
Priprema:
U posudu sipajte prosejano brašno i prašak za pecivo, pa dodajte ulje i pivo. Umesite glatko testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji sat vremena. U šerpi pomešajte vodu, šećer i vanilin šećer, pa kuvajte još 10 minuta nakon ključanja. Ostavite da se ohladi. Testo podelite na nekoliko delova, pa oblikujte loptice. Svaku oklagijom tanko razvucite u krug i onda isecite trouglove. Urolajte i poređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. Treba da ostanu bele, pa ih uvaljajte u sirup, a onda i u mlevene orahe.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem