Sladoled je omiljena letnja poslastica, a najčešće se jede kada su napolju visoke temeprature. Super je izbor kada želite da se zasladite i rashladite, a mi vam donosimo najbolji recept. Napravite sladoled tortu koja kombinuje sladoled od čokolade i vanile, kao i oreo keks koji se meša sa čokoladnim prelivom. Kombinacija sastojaka je prosto savršena, a ovako pripremljena sladoled torta je odličan izbor za vrele letnje dane i noći.
Sastojci:
- 20 komada oreo keksa
- 1/2 šolje gustog preliva od čokolade
- 6 šoljica čokoladnog sladoleda
- 6 šoljica sladoleda od vanile
- 1 šolja gustog preliva od čokolade
- Još:
- 2 šolje slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 1 kašičica vanile
Recept za najbolju sladoled tortu:
Izvadite sladoled iz zamrzivača i stavite da se malo otopi na sobnoj temperaturi. Zatim kalup obložite pek papirom, pa sipajte čokoladni sladoled na dno. Poravnajte i stavite u zamrzivač na 2 sata da se stegne. Keks iseckajte na sitnije komade, pa prelijte gustim čokoladnim prelivom. Sve lepo promešajte. Sipajte dobijenu smesu preko ohlađenog čokoladnog sladoleda, pa vratite u zamrzivač na sat vremena. Preko premažite sladoled od vanile koji ste isto ostavili da se malo otopi na sobnoj temperaturi. Pokrijte providnom folijom i stavite u zamrzivač na 4 sata, da se cela torta lepo zaledi. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu i vanilom, pa premažite celu tortu i dekorišite po želji.
Pročitajte i ovo: Sladoled torta sa malinama
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem