Grčka sladoled torta je ledena poslastica iz slojeva koja se baš lako pravi. Za ovu sladoled tortu su vam potrebna 3 različita fila, koja možete da pravite po želji, a naš predlog su ovaj sa keksom, čokoladom i malinama. Ova kombinacija je prosto neodoljiva i nećete se zaustaviti na jednom parčetu. Kada su napolju visoke temeprature, a vi želite da se zasladite i rashladite, onda je sladoled torta pravi izbor.
- Sastojci:
- 1 l mleka
- 250 g šećera
- 2 kesice želatina
- 300 ml slatke pavlake
- 200 g mlevene plazme
- 200 g malina
- 100 g čokolade
Priprema:
U posudi pomešajte želatin i 200 ml mleka i ostavite da nabubri. U preostalo mleko (800 ml) sipajte šećer i ostavite da proključa. Zatim mu dodajte nabubreli želatin i promešajte dok se lepo ne otopi i sjedini. Sklonite sa šporeta i ostavite da se smesa ohladi. Umutite slatku pavlaku i dodajte u mleko, pa sjedinite mikserom. Podelite smesu na 3 jednaka dela, pa u jedan dodajte mleveni keks, u drugi maline koje ste ispasirali, a u treći istopljenu čokoladu. Sve lepo promešajte. Činiju u obliku polulopte obložite alu ili streč folijom. Sipajte fil sa keksom, pa stavite u zamrzivač na 20 minuta. Zatim sipajte fil sa malinama, pa stavite u zamrzivač na 20 minuta, a onda sipajte i fil sa čokoladom. Ostavite u zamrzivaču preko noći. Ukrasite umućenom slatkom pavlakom ili čokoladnom glazurom, a možete i voćem.
Napomena: Slojeve možete da ređate po želji.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
6 saveta da kupus ribanac duže traje i da ne promeni ukus
Čokoladni kolač za početnike
Grašak s piletinom u paradajz sosu