Ako želite da napravite osvežavajuću poslasticu, onda neka vaš izbor bude grčka sladoled torta.

Grčka sladoled torta je ledena poslastica iz slojeva koja se baš lako pravi. Za ovu sladoled tortu su vam potrebna 3 različita fila, koja možete da pravite po želji, a naš predlog su ovaj sa keksom, čokoladom i malinama. Ova kombinacija je prosto neodoljiva i nećete se zaustaviti na jednom parčetu. Kada su napolju visoke temeprature, a vi želite da se zasladite i rashladite, onda je sladoled torta pravi izbor.
- Sastojci:
- 1 l mleka
- 250 g šećera
- 2 kesice želatina
- 300 ml slatke pavlake
- 200 g mlevene plazme
- 200 g malina
- 100 g čokolade
Priprema:
U posudi pomešajte želatin i 200 ml mleka i ostavite da nabubri. U preostalo mleko (800 ml) sipajte šećer i ostavite da proključa. Zatim mu dodajte nabubreli želatin i promešajte dok se lepo ne otopi i sjedini. Sklonite sa šporeta i ostavite da se smesa ohladi. Umutite slatku pavlaku i dodajte u mleko, pa sjedinite mikserom. Podelite smesu na 3 jednaka dela, pa u jedan dodajte mleveni keks, u drugi maline koje ste ispasirali, a u treći istopljenu čokoladu. Sve lepo promešajte. Činiju u obliku polulopte obložite alu ili streč folijom. Sipajte fil sa keksom, pa stavite u zamrzivač na 20 minuta. Zatim sipajte fil sa malinama, pa stavite u zamrzivač na 20 minuta, a onda sipajte i fil sa čokoladom. Ostavite u zamrzivaču preko noći. Ukrasite umućenom slatkom pavlakom ili čokoladnom glazurom, a možete i voćem.
Napomena: Slojeve možete da ređate po želji.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.