Sladoled torta je savršeni desert za leto, a ovaj recept je toliko jednostavan da i deca mogu da ga naprave! Zašto ne biste uključili svoje klince u pripremu sladoled torte? Vi pripazite na jedini "topli" deo, dok se puter topi na ringli, a sve ostalo mogu da urade i deca. Evo kako se pravi čokoladna sladoled torta!
Sastojci:
- 1 pakovanje čokoladnih sendvič keksa
- 1/2 šolje neslanog putera, rastopljenog
- 1,5 litre čokoladnog sladoleda, malo omekšanog
- 3 kašike nutele
- Ukrasi - komadići čokolade, još keksa, bademi, lešnici, šlag...
Recept:
Čokoladne sendvič keksiće izmrvite u blenderu, ili ih stavite u jaču plastičnu kesu i usitnite oklagijom. Pomešajte zdrobljeni keks sa otopljenim puterom, kao za čizkejk. Smesu utisnite na dno okruglog kalupa i kora je gotova!
Sladoled pustite da se malo otopi da biste mogli da ga ravnomerno rasporedite preko kolača. Zagladite površinu špatulom. Vrh namažite nutelom, a potom ukrasite omiljenim slatkišima - keksom, komadićima čokolade, lešnicima, bademima...
Stavite sladoled tortu u zamrzivač i ostavite da odstoji najmanje četiri sata ili preko noći. Pre serviranja možete po želji vrh ukrasiti šlagom i rendanom čokoladom. Pažljivo uklonite stranice kalupa i secite na kriške.
Uživajte u lakoj torti od čokoladnog sladoleda! To je jednostavan desert koji kombinuje klasične ukuse čokolade i sladoleda.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus