Ako tražite lep, osvežavajući kolač za letnje dane, naš predlog je čizkejk sa filom od kisele pavlake i bobičastim voćem. Priprema je jednostavna, a planirajte dan unapred jer je najbolje da se stegne u frižideru preko noći. Evo kako se pravi čizkejk sa bobičastim voćem!
Sastojci:
- 2 šolje zdrobljenog keksa (kao što su Graham krekeri ili digestivni keksi)
- 1/2 šolje neslanog putera, rastopljenog
- 2 šolje kisele pavlake
- 1 šolja granuliranog šećera
- 3 velika jaja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Za preliv:
- Sveže ili zamrznuto bobičasto voće (400 grama)
- Šećer u prahu za posipanje, po želji
Recept:
Zagrejte rernu na 175°C. U činiji pomešajte mlevenu plazmu i otopljeni puter dok se dobro ne sjedine. Pritisnite smešu na dno podmazanog pleha, stvarajući ravnomeran sloj. Pecite podlogu od keksa u zagrejanoj rerni deset minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi dok pripremate fil.
U činiji za mešanje pomešajte pavlaku, šećer, jaja i ekstrakt vanile. Mešajte dok ne postane glatko i dobro sjedinjeno.
Na ohlađenu podlogu od keksa u kalupu sipajte fil od pavlake i ravnomerno rasporedite. Vratite pleh u rernu i pecite oko 45-50 minuta, ili dok se fil ne stegne i ivice blago porumene.
Izvadite čizkejk iz rerne i ostavite da se ohladi u kalupu oko deset minuta. Zatim pažljivo uklonite stranice kalupa i ostavite da se kolač potpuno ohladi na rešetki.
Dok se čizkejk hladi, u šerpici izdinstajte bobičasto voće sa pola čaše vode i dve kašike šećera. Ukrasite tortu dobijenim sirupom sa voćem i šećerom u prahu. Ostavite tortu u frižideru najmanje nekoliko sati, ili preko noći, da se ukusi spoje i fil stegne.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem