Čizkejk je poslastica koja postoji vekovima, a današnje verzije su postale baš popularne. Možete da pravite pečeni ili onaj bez pečenja, kao i da kombinujete najrazličitije ukuse. Mi vam danas predlažemo da napravite čizkejkkocke sa ukusom jagode. Čizkejk kocke su idealne kada želite nešto ukusno, a super su posluženje kada vam dođu gosti. 

  • Sastojci: 
  • Za koru:
  • 200 g plazma keksa
  • 100 g šećera
  • 100 g brašna
  • prstohvat soli 
  • 8 kašika neslanog putera
  • Za fil:
  • 650 g krem sira
  • 200 g šećera
  • 3 jajeta 
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • Za preliv: 
  • 500 g jagoda 
  • 100 g šećera 
  • 400 ml slatke pavlake
  • Za dekoraciju: 
  • 5 jagoda 
  • 1 kašičica šećera 

Priprema:

U posudi pomešajte mlevenu plazmu, prosejano brašno i so, pa dodajte puter koji ste istopili, šećer i dobro sjedinite. Tepsiju obložite aluminijumskom folijom (i ivice i dno), pa utisnite smesu sa keksom. Stavite u frižider na 20 minuta. Umutite krem sir, pa postepeno dodajte jaja i nastavite da mutite. Zatim sipajte vanilu i promešajte, pa fil premažite preko keksa. Poravnajte i pecite u rerni na 150°C oko 45 minuta. U blenderu usitnite jagode, pa dodajte šećer i nastavite da blendirate. Umutite slatku pavlaku i dodajte pire od jagoda, pa lagano sjedinite špatulom. Izvadite kolač iz rerne i preko sipajte i fil od jagode, pa vratite u rernu i pecite još 15 minuta. Neka se ohladi 2 sata na sobnoj temepraturi, a onda i u frižideru nekih 4 sata. Onda ukrasite jagodama koje ste iseckali i pomešali sa šećerom. Isecite kocke. 

Izvor: Stvar ukusa