Mafini su popularni kolači širom sveta, jer se prave najlakše - umutite sastojke, stavite u kalupe i gotovi su za manje od pola sata! Ako volite mafine, ali i voće, naš današnji predlog su topli mafini sa kajsijama i jogurtom. Najlepši su kada tek izađu iz rerne, ali mogu da stoje i do sutradan. Mada, toliko su ukusni da verovatno neće ostati nijedan! Evo kako se prave mafini sa kajsijama!

Sastojci:

  • 1 ½ šolje pšeničnog brašna
  • ½ šolje šećera
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • ½ kašičice sode bikarbone
  • ¼ kašičice soli
  • ½ šolje neslanog putera, rastopljenog 
  • ¾ šolje jogurta
  • 2 velika jaja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 ½ šolje svežih kajsija, isečenih na kockice

Recept:

Zagrejte rernu na1 90°C. Kalup za mafine malo premažite puterom ili u njega ubacite papirne kalupe. 

U velikoj posudi umutite brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so dok se dobro ne sjedine. U posebnoj posudi umutite rastopljeni puter, jogurt, jaja i ekstrakt vanile.

Sipajte tečne sastojke u suve sastojke i lagano mešajte dok se ne sjedine. Pazite da ne mešate previše; nekoliko grudvica je u redu. Nežno ubacite kajsije iseckane na kockice, ravnomerno ih rasporedite po testu.

Kašikom sipajte testo u pripremljen kalup za mafine, napunite svaku šolju do tri četvrtine. Pecite otprilike 18-20 minuta ili dok čačkalica umetnuta u centar mafina ne izađe čista.

Izvadite mafine iz rerne i ostavite da se ohlade u kalupu nekoliko minuta.  Ovi mafini od kajsija savršeni su za doručak, branč ili kao poslastica u bilo koje doba dana. Kada usavršite ovaj recept "poigrajte" se i sa drugim vrstama voća ili dodatkom čokolade, biće predivni!

BONUS VIDEO:

Kolač od 3 sastojka bez brašna Instagram/clarecreated

Izvor: StvarUkusa