Sladoled je idealna poslastica ako želite da se osvežite kada su napolju visoke temperature. Sve popularnije postaju i sladoled torte koje je lako napraviti i to od samo par sastojaka. Jedina "mana" ledene poslastice jeste čekanje da se ohladi. Uglavnom sastojke možete da birate, u zavisnosti da li volite čokoladni ili voćni ukus, a naš predlog je ukusna sladoled torta sa bananom. Kombinuje i čokoladu i voće, a ukus je neodoljiv.
- Sastojci:
- 2 banane
- 350 ml jogurta
- 300 g svežeg sira
- 100 ml vode
- 4 kašike šećera
- 2 kašike kakaoa (istopljene čokolade)
- 20 g želatina
- 1 kašika ekstrakta vanile
Priprema:
Želatin pomešajte sa vodom i ostavite da nabubri nekih 10 minuta. U drugoj posudi pomešajte sir, jogurt, šećer i vanilu. Štapnim mikserom sjedinite ili mikserom, dok ne dobijete glatku smesu. Zatim dodajte prosejani kakao i promešajte. Želatin otopite na pari, pa dodajte 2 kašike smese u želatin i promešajte. Onda sipajte taj želatin u fil i dobro sjedinite. Dodajte sitno seckane banane i promešajte. Posudu nauljite, pa obložite providnom folijom i sipajte smesu. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 4 sata ili u zamrzivač na 2. Gotovu tortu izvadite iz posude i pospite kakaom, pa služite.
Izvor: Stvar ukusa
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs