Sastojci:

  • 190 g višenamenskog brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • 1 kašičica soli
  • 80 g šećera
  • 95 g ovsa koji se brzo kuva
  • 30 ml ulja
  • 2 velika jajeta
  • 40 ml mleka
  • 3 veoma zrele banane
  • 60 g oraha po želji

Za preliv:

  • 60 g šećera
  • 2 kašike višenamenskog brašna
  • 2 kašike omekšanog putera
  • 1 kašičica cimeta

Recept za najmekši banana hleb sa cimetom:

Za banana hleb zagrejte rernu na 180 stepeni. Pripremite tepsiju i premažite je puterom. U srednjoj činiji pomešajte suve sastojke (brašno, soda bikarbona, prašak za pecivo, zob, šećer, so). U velikoj činiji pomešajte vlažne sastojke (jaja, mleko, ulje i pasirane banane).

Sipajte suve sastojke u činiju sa mokrim sastojcima i mešajte ručno dok se ne sjedine. Napravite mešavinu za preliv u posebnoj posudi tako što ćete kombinovati brašno, šećer, cimet i puter i pomoću viljuške mešati, dok smesa ne dobije konzistenciju kao mokar pesak.

Sipajte polovinu testa za hleb od banane u pripremljenu posudu, a zatim prelijte polovinom mešavine cimeta. Sipajte preostalu polovinu mešavine za banana hleb u tepsiju i prelijte preostalom polovinom mešavine cimeta. Pecite na 180 stepeni oko 50-60 minuta ili dok čačkalica ne bude čista. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i banana hleb sa kiselom pavlakom, koji se topi u ustima.

Pročitajte i kako se pravi čokoladni banana hleb

BONUS VIDEO

Instagram/food_hub_75  Pitice sa čokoladom

StvarUkusa