Sastojci:
- 190 g višenamenskog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/4 kašičice sode bikarbone
- 1 kašičica soli
- 80 g šećera
- 95 g ovsa koji se brzo kuva
- 30 ml ulja
- 2 velika jajeta
- 40 ml mleka
- 3 veoma zrele banane
- 60 g oraha po želji
Za preliv:
- 60 g šećera
- 2 kašike višenamenskog brašna
- 2 kašike omekšanog putera
- 1 kašičica cimeta
Recept za najmekši banana hleb sa cimetom:
Za banana hleb zagrejte rernu na 180 stepeni. Pripremite tepsiju i premažite je puterom. U srednjoj činiji pomešajte suve sastojke (brašno, soda bikarbona, prašak za pecivo, zob, šećer, so). U velikoj činiji pomešajte vlažne sastojke (jaja, mleko, ulje i pasirane banane).
Sipajte suve sastojke u činiju sa mokrim sastojcima i mešajte ručno dok se ne sjedine. Napravite mešavinu za preliv u posebnoj posudi tako što ćete kombinovati brašno, šećer, cimet i puter i pomoću viljuške mešati, dok smesa ne dobije konzistenciju kao mokar pesak.
Sipajte polovinu testa za hleb od banane u pripremljenu posudu, a zatim prelijte polovinom mešavine cimeta. Sipajte preostalu polovinu mešavine za banana hleb u tepsiju i prelijte preostalom polovinom mešavine cimeta. Pecite na 180 stepeni oko 50-60 minuta ili dok čačkalica ne bude čista. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i banana hleb sa kiselom pavlakom, koji se topi u ustima.
Pročitajte i kako se pravi čokoladni banana hleb
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem