Sastojci:

Za patišpanj:

  • 120 g putera, omekšanog na sobnoj temperaturi 1 sat
  • 350 g šećera
  • 3 velika jajeta
  • 530 g višenamenskog brašna
  • 1 kašičica soli
  • 3 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 295 ml punomasnog mleka
  • 2 kašičice čistog ekstrakta vanile

Za krem:

  • 470 ml slatke pavlake
  • 120 g kisele pavlake
  • 60 g šećera u prahu
  • prstohvat soli

Za voće:

  • 2 nektarine ili breskve, narezane
  • 1 kajsija, narezana
  • 120 g seckanih jagoda
  • 120 g kupina

Recept za jednostavnu i kremastu voćnu tortu:

Za tortu prvo zagrejte rernu na 176 ° C. Pripremite tepsiju i premažite je uljem. Mikserom umutite omekšali puter i šećer dok ne postanu meki i lagani, a zatim dodajte jaja i umutite dok se potpuno ne sjedine i ne postanu kremasta.

Umutiti brašno, so, prašak za pecivo i na kraju mleko i vanilu. Mutite testo na najmanjoj brzini 30 sekundi, a zatim na srednjoj 3 minuta. Odmah sipajte u pripremljen pleh i pecite 40 do 45 minuta. Kolač potpuno ohladite, najmanje sat vremena.

Umutite slatku pavlaku, kiselu pavlaku, šećer u prahu i so, dok ne dobijete meke vrhove. Premažite preko ohlađenog kolača, a zatim pospite iseckanim voćem. Ostavite u frižideru do serviranja, a sve ostatke čuvajte u frižideru do 5 dana. Možda ćete želeti da napravite i posnu čokoladnu tortu sa višnjama.

Pročitajte i kako da napravite troslojnu čokoladnu tortu

BONUS VIDEO

TikTok/_fromtheground Torta

StvarUkusa