Sastojci:
Za patišpanj:
- 120 g putera, omekšanog na sobnoj temperaturi 1 sat
- 350 g šećera
- 3 velika jajeta
- 530 g višenamenskog brašna
- 1 kašičica soli
- 3 1/2 kašičice praška za pecivo
- 295 ml punomasnog mleka
- 2 kašičice čistog ekstrakta vanile
Za krem:
- 470 ml slatke pavlake
- 120 g kisele pavlake
- 60 g šećera u prahu
- prstohvat soli
Za voće:
- 2 nektarine ili breskve, narezane
- 1 kajsija, narezana
- 120 g seckanih jagoda
- 120 g kupina
Recept za jednostavnu i kremastu voćnu tortu:
Za tortu prvo zagrejte rernu na 176 ° C. Pripremite tepsiju i premažite je uljem. Mikserom umutite omekšali puter i šećer dok ne postanu meki i lagani, a zatim dodajte jaja i umutite dok se potpuno ne sjedine i ne postanu kremasta.
Umutiti brašno, so, prašak za pecivo i na kraju mleko i vanilu. Mutite testo na najmanjoj brzini 30 sekundi, a zatim na srednjoj 3 minuta. Odmah sipajte u pripremljen pleh i pecite 40 do 45 minuta. Kolač potpuno ohladite, najmanje sat vremena.
Umutite slatku pavlaku, kiselu pavlaku, šećer u prahu i so, dok ne dobijete meke vrhove. Premažite preko ohlađenog kolača, a zatim pospite iseckanim voćem. Ostavite u frižideru do serviranja, a sve ostatke čuvajte u frižideru do 5 dana. Možda ćete želeti da napravite i posnu čokoladnu tortu sa višnjama.
Pročitajte i kako da napravite troslojnu čokoladnu tortu
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus