Sastojci:
Za patišpanj:
- 120 g putera, omekšanog na sobnoj temperaturi 1 sat
- 350 g šećera
- 3 velika jajeta
- 530 g višenamenskog brašna
- 1 kašičica soli
- 3 1/2 kašičice praška za pecivo
- 295 ml punomasnog mleka
- 2 kašičice čistog ekstrakta vanile
Za krem:
- 470 ml slatke pavlake
- 120 g kisele pavlake
- 60 g šećera u prahu
- prstohvat soli
Za voće:
- 2 nektarine ili breskve, narezane
- 1 kajsija, narezana
- 120 g seckanih jagoda
- 120 g kupina
Recept za jednostavnu i kremastu voćnu tortu:
Za tortu prvo zagrejte rernu na 176 ° C. Pripremite tepsiju i premažite je uljem. Mikserom umutite omekšali puter i šećer dok ne postanu meki i lagani, a zatim dodajte jaja i umutite dok se potpuno ne sjedine i ne postanu kremasta.
Umutiti brašno, so, prašak za pecivo i na kraju mleko i vanilu. Mutite testo na najmanjoj brzini 30 sekundi, a zatim na srednjoj 3 minuta. Odmah sipajte u pripremljen pleh i pecite 40 do 45 minuta. Kolač potpuno ohladite, najmanje sat vremena.
Umutite slatku pavlaku, kiselu pavlaku, šećer u prahu i so, dok ne dobijete meke vrhove. Premažite preko ohlađenog kolača, a zatim pospite iseckanim voćem. Ostavite u frižideru do serviranja, a sve ostatke čuvajte u frižideru do 5 dana. Možda ćete želeti da napravite i posnu čokoladnu tortu sa višnjama.
Pročitajte i kako da napravite troslojnu čokoladnu tortu
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem