Sastojci:
- 125 g brašna
- 1/2 kašičice soli
- 2 jajeta
- 300 ml mleka
- 30 g putera
Recept za francuske palačinke:
Kako biste napravili francuske palačinke, u posudu za mešanje prosejte brašno i so da biste uklonili sve grudvice, pa ih ostavite na stranu. Rastopite puter u malom tiganju i takođe ga stavite na stranu da se ohladi. U manju posudu za mešanje razbijte dva jajeta i sipajte mleko. Upotrebite žičanu mutilicu da sastojke dobro sjedinite.
Sipajte 1/3 mešavine jaja i mleka u činiju sa suvim sastojcima. Mutilicom dobro sjedinite sastojke, dok više ne bude grudvica. Dodajte još 1/3 i ponovite postupak. Na kraju dodajte preostale vlažne sastojke i otopljeni puter. Umutiti da se sjedini. Pokrijte posudu i stavite u frižider na najmanje 30 minuta ili preko noći, jer se tako testo neće cepti tokom pečenja.
Izvadite posudu iz frižidera i brzo umutite smesu. Zagrejte tiganj za palačinke na srednjoj vatri. Podmažite ga sa malo putera i sipajte 80 ml mešavine za palačinke. Nagnite tiganj da ravnomerno rasporedite testo. Pecite na srednjoj laganoj vatri oko minut.
Okrenite palačinku i pecite na drugoj strani oko 30 sekundi. Ponovite sa preostalim testom, podešavajući toplotu ako se palačinke kuvaju prebrzo ili dobijaju previše boje. Napunite ih svojim omiljenim filovima i umotajte ili preklopite na četvrtine. Možda ćete želeti da napravite i flambirane palačinke.
Pročitajte kako se prave viralne palačinke od sira i krompira
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus