Palačinke su poslastica koja se često jede u Srbiji, a njih možete da napravite i u slanoj varijanti. Ne zna se da li su ukusnije slane ili slatke, pa vam mi zato donosimo još jedan super recept. Napravite slanu tortu sa palačnikama i mlevenim mesom i zapecite je u rerni. Bolju slanu tortu niste probali, a odlično je i to što se baš jednostavno pravi. 

Sastojci:

  • 500 ml mleka
  • 2 jajeta
  • prstohvat soli
  • 125 ml vode 
  • 220 g brašna
  • 1 kašika ulja
  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • 1/2 paprike 
  • 1 čen belog luka
  • Za bešamel sos
  • 30 g putera
  • 30 g brašna 
  • 500 ml mleka 
  • 150 g tvrdog sira

Recept za slanu tortu sa palačinkama:

17:20
Korak 1

Ispržite palačinke 

Umutite jaja, pa sipajte mleko, vodu i so. Zatim dodajte prosejano brašno i ulje i pržite palačinke kao i uvek. 

17:21
Korak 2

Ispržite meso 

U tiganju na malo ulja propržite mleveno meso, pa dodajte sitno seckan crni luk, papriku i mleveni beli luk. Začinite po želji i promešajte, pa pržite dok ne bude gotovo. 

17:21
Korak 3

Napravite bešamel 

Istopite puter, pa dodajte brašno. Pržite uz mešanje, pa posle minut sipajte mleko. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim posolite, pobiberite i pospite muskatnim oraščićem, pa ponovo promešajte. 

17:31
Korak 4

Pecite 

Poređajte palačinku na pleh obložen pek papirom, pa premažite bešamel sosom. Pospite mlevenim mesom, pa stavite drugu palačinku. Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke. Poslednji sloj treba da bude bešamel sos i celu slanu tortu premažite njime. Pospite rendanim sirom. Pecite na 190°C oko 20 minuta. 

Pročitajte i ovo: 

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow Slana torta sa tost hlebom i krem sirom

StvarUkusa/S.B.