Uz roštiljsko meso za Prvi maj najbolje je da služite paradajz salatu sa lukom. Jer ne samo da se brzinski sprema nego je i ukusna, a sastojci nisu skupi. Preliv je aromatična i čini salatu još ukusnijom, a saznajte i šta treba da uradite kako bi paradajz duže bio svež.

Sastojci:

  • 4 paradajza 
  • 1 crni luk 
  • 1 mladi luk
  • 2 čena belog luka 
  • sušeni bosiljak
  • 1/2 limuna

Recept za paradajz salatu sa lukom:

15:27
Korak 1

Pripremite povrće

Isecite paradajz, mladi i crni luk po želji i stavite u posudu. 

15:29
Korak 2

Napravite preliv

U posudi pomešajte 3-4 kašike maslinovog ulja, 2 kašike soka od limuna, posolite, pospite bosiljkom i dodajte mleveni beli luk. Dobro promešajte. 

15:29
Korak 3

Prelijte salatu 

Dobijeni preliv sipajte preko salate i promešajte, pa služite sa mesom sa roštilja. 

Pročitajte i ovo: Paradajz salata sa sirom

BONUS VIDEO: 

Instagram/ _eating_with_emily Kako se pravi najbolja grčka salata

StvarUkusa/S.B.