Uz roštiljsko meso za Prvi maj najbolje je da služite paradajz salatu sa lukom. Jer ne samo da se brzinski sprema nego je i ukusna, a sastojci nisu skupi. Preliv je aromatična i čini salatu još ukusnijom, a saznajte i šta treba da uradite kako bi paradajz duže bio svež.
Sastojci:
- 4 paradajza
- 1 crni luk
- 1 mladi luk
- 2 čena belog luka
- sušeni bosiljak
- 1/2 limuna
Recept za paradajz salatu sa lukom:
15:27
Korak 1
Pripremite povrće
Isecite paradajz, mladi i crni luk po želji i stavite u posudu.
15:29
Korak 2
Napravite preliv
U posudi pomešajte 3-4 kašike maslinovog ulja, 2 kašike soka od limuna, posolite, pospite bosiljkom i dodajte mleveni beli luk. Dobro promešajte.
15:29
Korak 3
Prelijte salatu
Dobijeni preliv sipajte preko salate i promešajte, pa služite sa mesom sa roštilja.
Pročitajte i ovo: Paradajz salata sa sirom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu