Kada vam je potrebno brzinsko predjelo, predlažemo da naparavite mini slanu tortu. Za njenu pripremu je dovoljno da odvojite 10-ak minuta, a sastojke možete da kombinujete po želji. Ako vam se ne dopadaju pistaći, možete ih zameniti nekih drugim orašastim plodom, ali i potpuno drugačijom namirnicom. Ovo predjelo će oduševiti sve goste i spas je svake domaćice.
Sastojci:
- tost hleb
- tvrdi sir
- šunka
- pistaći
- krem sir
- majonez
Recept za mini slanu tortu - slavsko predjelo za 10 minuta:
Pripremite sastojke
Pistaće iseckajte i odvojite ih u jednu posudu. Šunku i sir po izboru stavite u posudu. Krem sir i majonez izvadite iz frižidera.
Napravite mini slanu tortu
Namažite 2 tost hleb majonezom, pa preko stavite sir. Na jedno parče hleba stavite dve šunke, pa onda preklopite drugim hlebom (da sir bude okrenut ka šunki).
Služite mini slanu tortu
Isecite krajeve, premažite krem sirom i uvaljajte u pistaće. Isecite trouglove i služite mini slanu tortu. Ovo predjelo je odličan predlog za sve prilike.
Pročitajte i ovo: Slavsko predjelo gotovo za 5 minuta
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu