Približava se Sveti Jovan i ako želite da vaša trpeza izgleda savršeno, predlažemo vam da predjelo servirate malo drugačije. Obično se na oval ređali različite vrste sireva, šunki, maslina... Ali, sada naučite kako da na jednostavan način napravite ružu. Možete da koristite čajnu kobasicu, pečenicu ili neko drugo suhomesnato. Takođe, umesto klasičnog predjela možete da servirate i slani mini čizkejk koji će siguno oduševiti goste.
Za pravljenje ruže potrebna je vinska čaša i suhomesnato po izboru. Ako nemate vinsku čašu može da posluži i obična, bitno je samo da ima širi otvor. Ređajte parčiće tanko narezane čajne kobasice jednu po jednu na ivicu čaše, tako da ih preklapate, stavljajući nekoliko kriški da formirate ružu. Zatim čašu okrenite naopako, položite na dasku za serviranje i podignite. Dobićete prelep cvet. Na isti način možete da napravite i ružu od sira, samo su vam potrebne tanje kriške.
Pročitajte i ovo: Serviranje predjela
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus