Palačinke su jeftina poslastica koja se sprema u celom svetu, a sastojke svi uvek imaju kod kuće. Danas postoje palačinkarnice koje prave ovu poslastcu sa najrazličitijim mogućim prilozima, a takođe mogu da se jedu slane ili slatke. Svi znaju da ih naprave, ali ipak postoje i trikovi koji će vam pomoći da one uvek ispadnu savšreno. Danas vam donosimo još jedan sjajan savet, a to je da napravite palačinke bez brašna.
To obično znači da se koriste ovsene pahuljice ili banane, ali ako ne volite da eksperimentišete, naš predlog je da brašno zamenite grizom.
Osim što su palačinke sa grizom ukusnije od onih sa brašnom, biće i hrskavije, a ovo je savet ruske kuvarice Julije Arhipove.
Evo i recepta za ukusne palačinke bez brašna:
Sastojci:
- 2 jajeta
- 250 g griza
- 1 šolja mleka
- 2 kašike šećera
- prstohvat soli
- 1 kašičica sode bikarbone
Recept za palačinke bez brašna:
U posudi umutite jaja sa šećerom, pa sipajte mleko i so. Dodajte griz i sve dobro sjedinite mikserom. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji pola sata u frižideru. Zatim u smesu sipajte sodu bikarbonu i promešajte. Pržite palačinke kao i obično.
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem