Sastojci:

  • 1 jaje
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • 30 g kukuruznog skroba
  • 60 g putera
  • 200 g mlečne čokolade
  • 90 g seckanih lešnika
  • 60 g šećera
  • 30 g brašna
  • 520 ml mleka
  • 350 g čokoladnog keksa
  • 100 ml slatke pavlake

Recept za čokoladni keks kolač:

Kako biste napravili kolač, u činiji pomešajte jaja, so, šećer, vanilu, mleko, brašno i kukuruzni skrob. Kuvajte na laganoj vatri dok ne počne da se zgušnjava. Dodajte puter i mešajte dok se ne rastopi.

Poređajte čokoladni keks u jednom redu po dnu kalupa za pečenje. Premažite pripremljenom kremastom mešavinom. Ponovite postupak sa još dva sloja keksa i krema. Da biste napravili preliv, istopite čokoladu i slatku pavlaku, a zatim umešajte lešnike.

Nanesite smesu na vrh kolača. Ostavite u frižideru nekoliko sati dok se kolač ne stegne. Isecite na kvadrate i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i čokoladni kolač u slojevima koji se ne peče i lako pravi.

Pročitajte i kako da napravite čokoladni kolač sa pudingom od vanile koji se ne peče

BONUS VIDEO

Recept za kolač sa čokoladom koji se topi u ustima instagram/amna_foodie

StvarUkusa