Kolač s čokoladom i keksom koji se ne peče, idealan je za dane kad vam se jede nešto slatko, a nemate mnogo slobodnog vremena.
Sastojci:
- litar mleka + malo mleka za umakanje keksa
- 10 kašika šećera
- 8 kašika oštrog brašna
- 6 kašika griza
- 1/2 maslac
- 100 g bele mlečne čokolade
- 750 g keksa
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g crne čokolade
- kašičica ruma
Priprema:
U šerpu sipajte mleko, šećer, brašno, griz i kuvajte na laganoj vatri, sve vreme mešajući tako da se razbiju sve grudice.
Potom dodajte omekšali, na kocke isečen maslac. Nastavite mešati na ringli.
Potom u fil dodajte belu čokoladu i mešajte na toploj ringli dok se potpuno ne otopi. Fil ostavite sa strane da se hladi.
Pripremite posudu u koju ćete slagati keks i fil. U lončiću ugrejte malo mleka s rumom. Umočite svaki keks u mleko pa ga položite u posudu. Keksom prekrijte dno posude.
Premažite filom keks. Vodite računa o tome da fil rasporedite na četiri dela. Zatim ponovno poređajte kekse umočene u mleko. Dakle redom nižite keks, fil, keks, fil, keks, fil, keks, fil.
U vrućoj slatkoj pavlaci otopite čokoladu za kuvanje pa glazurom prelijte kolač i pustite da se hladi u frižideru.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem