Kolač s čokoladom i keksom koji se ne peče, idealan je za dane kad vam se jede nešto slatko, a nemate mnogo slobodnog vremena.

Sastojci:

  • litar mleka + malo mleka za umakanje keksa
  • 10 kašika šećera
  • 8 kašika oštrog brašna
  • 6 kašika griza
  • 1/2 maslac
  • 100 g bele mlečne čokolade
  • 750 g keksa
  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 g crne čokolade
  • kašičica ruma

Priprema:

U šerpu sipajte mleko, šećer, brašno, griz i kuvajte na laganoj vatri, sve vreme mešajući tako da se razbiju sve grudice.

Potom dodajte omekšali, na kocke isečen maslac. Nastavite mešati na ringli.

Potom u fil dodajte belu čokoladu i mešajte na toploj ringli dok se potpuno ne otopi. Fil ostavite sa strane da se hladi.

Pripremite posudu u koju ćete slagati keks i fil. U lončiću ugrejte malo mleka s rumom. Umočite svaki keks u mleko pa ga položite u posudu. Keksom prekrijte dno posude.

Premažite filom keks. Vodite računa o tome da fil rasporedite na četiri dela. Zatim ponovno poređajte kekse umočene u mleko. Dakle redom nižite keks, fil, keks, fil, keks, fil, keks, fil.

U vrućoj slatkoj pavlaci otopite čokoladu za kuvanje pa glazurom prelijte kolač i pustite da se hladi u frižideru.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: tportal.hr