Sastojci:

  • 150 g rendane šargarepe
  • 350-300 g medžul urmi bez koštica
  • 300 g oraha
  • 3 kašičice cimeta
  • 1/4 kašičice muškatnog oraščića
  • 1/2 kašičice mlevenog đumbira
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 prstohvat soli
  • 3 kašike mleka bez mleka
  • 90 g ovsa, izmlevenog u brašno, u blenderu

Za glazuru:

  • 160 g indijskih oraščića, namočenih preko noći ili u provreli vodi 20 minuta
  • 200 g kokosovog mleka
  • 3 kašike meda
  • sok od pola limuna
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • par kapi kokosovog mleka za poprskati

Pogledajte kako se pravi:

Recept za posni kolač sa šargarepom i orasima:

Kako biste napravili ovaj posni kolač, prvo obložite pleh papirom za pečenje. U blender ubacite urme i blendirajte dok se ne pretvore u masu. Izvadite ih, pa dodajte orahe, so, začine i mešajte dok se ne samelju na sitne komade.

Zatim ponovo vratite urme sa blendiranim orasima i dodajte i narendanu šargarepu, ekstrakt vanile i kokosovo mleko i ponovo blendirajte dok se sve dobro ne sjedini. Dodajte još malo mleka ako je previše suvo za mešanje. Smesu koju ste dobili utisnite u pripremljeni kalup za pečenje.

Napravite glazuru dodavanjem sastojaka u blender. Blendirajte dok ne postane glatko. Rasporedite po podlozi i stavite u zamrzivač da se stegne, oko 3 sata. Možda ćete želeti da napravite i posne kolače sa lešnikom i kikirikijem.

Pročitajte kako da napravite sitne posne kolače sa čokoladom

BONUS VIDEO

Instagram / pratikyemek.tarifleri Recept za lagani mlečni kolač

StvarUkusa