Sastojci:
- 480 g brašna
- 250 g šećera
- 300 g višanja bez koštica
- 200 ml soka od višanja
- 2 kašičice instant kafe razmućene u 250 ml vode
- 1 banana
- 230 ml ulja
- 60 g kakaoa
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica sirćeta
- vanilin šečer, prstohvat
- prstohvat soli
Recept za posni čokoladni kolač sa višnjama:
Kako biste napravili ovaj kolač prvo uključite rernu na 190 stepeni. Razmutite instant kafu i prohladite je. Prosejte brašno. Prvo pomešajte sve suve sastojke. Zatim prelijte sodu sirćetom, dodajte sok od višnje, prohlađenu kafu i ulje. Pomešajte tečne i suve sastojke, pa sve dobro umutite mikserom.
Podmažite posudu za pečenje uljem i pospite brašnom. Sipajte polovinu testa u tepsiju. Oljuštite bananu i tanko naseckajte. Na testo poređajte višnje i bananu. Odozgo sipajte drugi deo testa.
Stavite rešetku u rernu na sredinu. Pecite kolač 35-45 minuta, čačkalica bi trebalo da bude suva. Pustite da se ohladi pa servirajte. Možda ćete želeti da napravite i kolač sa orasima i džemom.
Pročitajte kako se pravi posni kolač sa džemom i kokosom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Domaći sok od dunja
Mini pice od lisnatog testa sa piletinom
Gulaš od piletine i šampinjona
Brzinski đevreci sa sirom
Mekani crno-beli rolat