Ako volite posne kolače, isprobajte recept za posni kolač sa džemom i kokosom. Još se zove i lamington kolač, i vrlo je popularan u Australiji. Srećom, ne morate da odete do tamo da biste nabavili sve sastojke, ima ih i u Srbiji i još su jeftini! Evo kako se pravi posni kolač sa džemom i kokosom!
Sastojci:
- 2 šolje višenamenskog brašna
- 1 šolja granuliranog šećera
- 1/4 šolje kokosovog ulja, rastopljenog
- 1 šolja sojinog mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 3 šolje rendanog kokosa
- Još 1/2 šolje sojinog mleka
- 1/4 šolje šećera u prahu
- 1/4 šolje kakao praha
- Džem
Recept:
Zagrejte rernu na 175°C. Podmažite i obložite kvadratni pleh papirom za pečenje. U velikoj posudi umutite brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.
U posebnoj posudi pomešajte rastopljeno kokosovo ulje, biljno mleko i ekstrakt vanile. Postepeno pomešajte suve i vlažne sastojke, sipajte testo u pleh i ravnomerno ga rasporedite. Pecite 25-30 minuta i proverite čačkalicom, ako izađe suva, kolač je gotov.
Dok se posni kolač hladi, pripremite premaz. U plitkoj posudi pomešajte osušeni kokos, šećer u prahu i kakao prah. Dobro promešajte. Ohlađeni kolač isecite horizontalno, da dobijete dve jednake polovine. Potom isecite komade željene veličine od kojih ćete praviti "sendviče".
Spojite dva komada testa slojem džema, potom umočite kratko u biljno mleko, i uvaljajte u mešavinu kokosa, šećera u prahu i kakao praha. Vaši posni kolači sa džemom i kokosom su spremni za serviranje, a mogu da stoje do tri dana!
BONUS VIDEO: Laki recept za "naopačke" kolač!
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus