Popsi su slatkiši kojima ne mogu da odole ni klinci, ni odrasli! Šareni, ukrašeni i preukusni, popsi su super izbor ako imate neku proslavu. Naš predlog su popsi od kupovne kore za tortu. Napravićete ih brzo, nećete paliti rernu, a možete da iskažete svoju kreativnost dok ih ukrašavate. Evo kako se prave popsi!
Sastojci:
- 2 gotove kore za tortu
- 1 šolja kupovne glazure (bilo koji ukus)
- 100 grama čokolade (crne ili bele)
- Štapići za lizalice
- Čokoladne ili šarene mrvice
- Boja za kolače (ako želite)
Recept:
Gotovu koru za tortu izmrvite u sitne mrvice, i u velikoj činiji pomešajte sa glazurom. Kada dobijete smesu koja može da se mesi, uzmite pomalo smese i dlanovima formirajte kuglice željene veličine. Popsi bi trebalo da budu veličine oraha.
Ubacite štapić za lizalicu u svaki pops, otprilike do pola. Poređajte ih na pleh i stavite ga oko 30 minuta u frižider, da se popsi stegnu. Otopite čokoladu i pažljivo umačite popse tako da se oblože sa svih strana, a da višak čokolade iscuri. Ako ste koristili belu čokoladu, dodajte i par kapi boje kako biste dobili vesele, šarene popse.
Dok je čokolada još tečna, uvaljajte ih u čokoladne ili šarene mrvice. Pustite da se popsi ohlade i stegnu i servirajte ih, svi gosti će vam tražiti recept!
BONUS VIDEO: Recept za laku voćnu tortu!
Izvor: StvarUkusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom