Mekani kolač sa malinama je jednostavan recept za pravo letnje zadovoljstvo. Sprema se jednostavno, sastojci se pažljivo umute i sipaju u kalup, i za manje od sat vremena imate preukusan kolač na stolu. Evo kako se pravi mekani kolač sa malinama!
Sastojci:
- 1 i 1/2 šolje pšeničnog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 1/2 šolje neslanog putera, omekšanog
- 1 šolja kristal šećera
- 2 velika jaja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1/2 šolje mleka
- 1 i 1/2 šolje svežih malina
Recept:
Zagrejte rernu na 175°C. Podmažite kalup za hleb i ostavite ga na stranu. U posudi srednje veličine umutite brašno, prašak za pecivo i so. Ostavite suvu mešavinu na stranu.
U posebnoj velikoj posudi umutite omekšani puter i šećer dok ne postanu lagani i mekani. Možete koristiti električni mikser ili to učiniti ručno drvenom kašikom. Dodajte jaja u mešavinu putera i šećera, jedno po jedno, dobro umutivši nakon svakog dodavanja. Umešajte ekstrakt vanile.
Postepeno dodavati suvu smesu u mokru smesu, naizmenično sa mlekom. Počnite i završite sa suvim sastojcima. Mešajte dok se ne sjedini, pazeći da ne mešate previše. Lagano ubacite sveže maline, pazeći da ih ne zgnječite.
Sipajte testo u podmazan pleh, ravnomerno ga rasporedite.
Pecite u zagrejanoj rerni oko 50 minuta ili dok čačkalica ubačena u sredinu ne izađe čista. Vreme pečenja može da varira, pa ga pripazite nakon 50 minuta.
Kada je kolač sa malinama pečen, izvadite ga iz rerne i ostavite da se ohladi u plehu oko deset minuta. Zatim prebacite veknu na rešetku da se potpuno ohladi.
Ovaj mekani kolač od malina je savršen za doručak, branč ili kao slatka poslastica uz šoljicu čaja ili kafe. Nadamo se da ćete uživati u pravljenju jednako kao i njegovom savršenom ukusu!
BONUS VIDEO: Super kolač od samo tri sastojka!
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus