Ova poslastica se pravi bez miksera, 10 minuta posla sve ukupno a dobije se jedan fini kolač za uz kafu ili čaj. Po želji možete dodati različite orašaste plodove.
Sastojci:
- 150g šećera
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 150g kikiriki putera (može i lešnik ili badem puter)
- 50ml ulja
- 250g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 200ml kisele vode
- 100g crnih čokoladnih dugmića ili seckane crne čokolade
Za ukras:
- 100g istopljene čokolade
- Orašasti plodovi
Priprema:
Šećer, vanilin šećer, so i kikiriki puter dobro umutiti. Dodati ulje i opet umutiti. Brašno i prašak za pecivo pomešati u drugoj činiji. Naizmenično u testo dodavati brašno sa praškom za pecivo i kiselu vodu i mutiti dok ne nastane glatka smesa ali voditi računa o tome da se testo ne premuti.
Čokoladne dugmiće ili seckanu čokoladu dodati u fil. Testo sipati u bilo koji kalup srednje veličine i obložiti pek papirom. Ako je silikonski ne mora pek papir. Peći kolač na 180 stepeni 50 minuta. Pre nego što ga izvadite iz rerne, napraviti proveru čačkalicom za svaki slučaj.
Nakon što se kolač ohladio, istopiti ostatak čokolade, preliti preko kolača i ukrasiti po želji.
Izvor: Slatka domaćica
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus