Iako su praznici prošli to ne znači da ne možemo i dalje da jedemo i pripremamo praznične poslastice. Jedna od karakteristika novogodišnjih i božićnih praznika svakako su medenjaci. Danas sa vama delimo osnovni recept za testo, a vi ih po želji možete ukrasiti.
Sastojci:
- 400 g brašna
- 2 jaja
- 100 g maslaca
- 2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice karanfilića za medenjake
- 1 kašičica cimeta
- 100-150 g šećera
- 2 kašike meda
Priprema:
Maslac omekšati, dodati jaja, šećer, med i mikserom dobro izmiksati. Dodati u sito brašn, kakao i karanfilić pa prosejati. Dodajteo ostatak brašna i dobro umesite rukama. Ostavite u frižider na 10-15 min pa razvijte i vadite kalupima po želji medenjake.
Ređajte u pleh obložen pek papirom. Peći na 180 stepini 13 min, ne duže. Pleh podići za jednu rešetku više nego obično.
Izvor: Kod bake u gostima
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus