Medenjake ne morate da pravite samo za praznike. Ova poslastica je toliko ukusna, a miris koji se širi kućom vas vraća u neka lepša vremena.
Za otprilike 100 komada
Sastojci:
- 280 g brašna
- 250 g šećera
- 2 jajeta
- 2 supene kašike meda
- 1/2 kesice praška za pecivo
- malo cimeta
- malo karanfilića
- malo pimenta
- malo izrendane kore od limuna ili pomorandže
- 150 g prah šećera
- 2-3 kašike vode ili soka od limuna
Priprema:
Sve sastojke sipati u činiju i dobro izmešati mikserom. Testo pokriti i ostaviti na hladnom nekih sat vremena. Relativno meko testo razviti na pobrašnjenoj podlozi u debljini od najmanje 3 mm. I oklagiju stalno posipajte brašnom. Isecite krug ili oblik koji želite. Stavite na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni 12-15 minuta na 200°C. Medenjaci prvo narastu, potom se spuste i budu hrskavi. Ohladite ih.
Za glazuru sjedinite prah šećer sa vodom ili sokom od limuna, premažite medenjake i ostavite da se osuše.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem