Medenjake ne morate da pravite samo za praznike. Ova poslastica je toliko ukusna, a miris koji se širi kućom vas vraća u neka lepša vremena.
Za otprilike 100 komada
Sastojci:
- 280 g brašna
- 250 g šećera
- 2 jajeta
- 2 supene kašike meda
- 1/2 kesice praška za pecivo
- malo cimeta
- malo karanfilića
- malo pimenta
- malo izrendane kore od limuna ili pomorandže
- 150 g prah šećera
- 2-3 kašike vode ili soka od limuna
Priprema:
Sve sastojke sipati u činiju i dobro izmešati mikserom. Testo pokriti i ostaviti na hladnom nekih sat vremena. Relativno meko testo razviti na pobrašnjenoj podlozi u debljini od najmanje 3 mm. I oklagiju stalno posipajte brašnom. Isecite krug ili oblik koji želite. Stavite na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni 12-15 minuta na 200°C. Medenjaci prvo narastu, potom se spuste i budu hrskavi. Ohladite ih.
Za glazuru sjedinite prah šećer sa vodom ili sokom od limuna, premažite medenjake i ostavite da se osuše.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus