Medenjake ne morate da pravite samo za praznike. Ova poslastica je toliko ukusna, a miris koji se širi kućom vas vraća u neka lepša vremena.

Za otprilike 100 komada

Sastojci:

  • 280 g brašna
  • 250 g šećera
  • 2 jajeta
  • 2 supene kašike meda
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • malo cimeta
  • malo karanfilića
  • malo pimenta
  • malo izrendane kore od limuna ili pomorandže
  • 150 g prah šećera
  • 2-3 kašike vode ili soka od limuna

Priprema:

Sve sastojke sipati u činiju i dobro izmešati mikserom. Testo pokriti i ostaviti na hladnom nekih sat vremena. Relativno meko testo razviti na pobrašnjenoj podlozi u debljini od najmanje 3 mm. I oklagiju stalno posipajte brašnom. Isecite krug ili oblik koji želite. Stavite na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni 12-15 minuta na 200°C. Medenjaci prvo narastu, potom se spuste i budu hrskavi. Ohladite ih.

Za glazuru sjedinite prah šećer sa vodom ili sokom od limuna, premažite medenjake i ostavite da se osuše.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs