Uživajte u ukusu ove poslastice.

Za otprilike 50 komada

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 125 g putera ili margarina
  • 125 g šećera
  • 2 žumanca
  • sok i izrendana kora od pola limuna
  • 1 kašičica kakoa

Priprema:

Brašno, male kocke mararina i šećer pomešati. Napraviti rupu i tu dodati žumanca, sok i koru od limuna. Sve sjediniti i umesiti čvrsto testo. Testo prepoloviti i u jednu polovinu dodati kakao i premesiti. Od svake polovine napraviti loptu, uviti u foliju i ostaviti na sobnoj temperaturi pola sata da miruje. Zatim uzimati testo u veličini trešnje i urolati u otprilike 10 cm dugačke kobasičice. Po jednu tamnu i jednu svetlu spiralno umotati u prsten i krajeve dobro slepiti. Pažljivo postavite u pleh na pek papir i pecite 12-15 minuta na 180°C.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs