Uživajte u ukusu ove poslastice.
Za otprilike 50 komada
Sastojci:
- 250 g brašna
- 125 g putera ili margarina
- 125 g šećera
- 2 žumanca
- sok i izrendana kora od pola limuna
- 1 kašičica kakoa
Priprema:
Brašno, male kocke mararina i šećer pomešati. Napraviti rupu i tu dodati žumanca, sok i koru od limuna. Sve sjediniti i umesiti čvrsto testo. Testo prepoloviti i u jednu polovinu dodati kakao i premesiti. Od svake polovine napraviti loptu, uviti u foliju i ostaviti na sobnoj temperaturi pola sata da miruje. Zatim uzimati testo u veličini trešnje i urolati u otprilike 10 cm dugačke kobasičice. Po jednu tamnu i jednu svetlu spiralno umotati u prsten i krajeve dobro slepiti. Pažljivo postavite u pleh na pek papir i pecite 12-15 minuta na 180°C.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus