Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

1 NAMIRNICA IM DAJE POSEBAN ŠMEK I ZBOG NJE SE RAZLIKUJU OD SRPSKIH: Umesite domaće medenjake po ruskoj recepturi

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Ako ste mislili da je komplikovano, prevalili ste se. Sada jednostavno i lako napravite domaće medenjake.

Medenjaci Izvor: Printscreen/YT/Домашний Повар. Home Chef.

Medenjaci su sitni kolači koje vole skoro svi. Oni su se najčešće pravili za vreme praznika, a sada uz pomoć ovog jednostavnog recepta možete da ih napravite bilo kad. Kefir ili jogurt je tajni sastojak koji Rusi često koriste kada prave nešto sa testom, jer im daje poseban ukus. Ako želite medenjake možete da prelijte sa medom ili nekom glazurom po vašoj želji, a možete da jedete i bez glazure. 

Sastojci:

  • 550 g brašna 
  • 350 ml kefira 
  • 220 g šećera 
  • 2 žumanceta 
  • 1 belance 
  • 3 kašike meda 
  • 3 kašike puter
  • 1/2 kašičice sode bikarbone 

Možda će vas zanimati

Priprema:

U žumanca dodajte med i šećer, pa umutite. Pomešajte kefir i puter, pa dodajte žumanca. Sve dobro sjedinite. Dodajte prosejano brašno sa sodom bikarbonom i umesite meko testo. Stavite ga na pobrašnjenu površinu i razvucite na debljinu od 1-1,5 cm. Čašom ili modlom vadite oblike. Ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 25 minuta. Možete da ih uvaljate u šećer, prelijte medom ili nekom glazurom po želji. 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti