Sastojci:

  • 30 paprika somborki iz turšije
  • 550 g pavlake
  • 550 g mladog kravljeg sira
  • 5 čenova belog luka
  • 550 ml mleka
  • so
  • biber

Recept za papriku u pavlaci:

Paprike dobro očistite, pa ih ostavite da se ocede. Pomešajte pavlaku i sir i začinite ih po ukusu, pa po želji dodajte beli luk. Smesom koju ste napravili punite paprike i ređajte ih veću teglu.

Lagano zagrejte mleko, posolite i prelijte preko paprika da ogreznu. Umesto mleka možete da koristite i smesu kojom punite paprike i u tom slučaju možete odmah da ih jedete. Ukoliko ipak koristite postupak sa mlekom, moraćete da sačekate dan-dva i dobićete blaži ukus. Možda ćete želeti da napravite i paprike punjene piletinom i pirinčem.

Pročitajte i kako je paprika babura, izvor vitamina

BONUS VIDEO

kurir televizija PUNJENE PAPRIKE ZA 100.000 DINARA! Porodica Milovanović pokidala u kuhinji: Plesale u studiju, a spremile jelo ZA DESETKU!

StvarUkusa