Sastojci:
- 30 paprika somborki iz turšije
- 550 g pavlake
- 550 g mladog kravljeg sira
- 5 čenova belog luka
- 550 ml mleka
- so
- biber
Recept za papriku u pavlaci:
Paprike dobro očistite, pa ih ostavite da se ocede. Pomešajte pavlaku i sir i začinite ih po ukusu, pa po želji dodajte beli luk. Smesom koju ste napravili punite paprike i ređajte ih veću teglu.
Lagano zagrejte mleko, posolite i prelijte preko paprika da ogreznu. Umesto mleka možete da koristite i smesu kojom punite paprike i u tom slučaju možete odmah da ih jedete. Ukoliko ipak koristite postupak sa mlekom, moraćete da sačekate dan-dva i dobićete blaži ukus. Možda ćete želeti da napravite i paprike punjene piletinom i pirinčem.
Pročitajte i kako je paprika babura, izvor vitamina
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan