Sastojci:
- 2 velike crvene paprike
- 230 g mlevene piletine
- 236 g kuvanog pirinča
- 60 g seckanog luka
- 1 čen belog luka, sitno iseckanog
- ½ kašičice mlevenog crnog bibera
- ½ kašičice soli
- 240 ml paradajz sosa
- 180 g iseckanog mladog sira
Recept za paprike punjene piletinom i pirinčem:
Za punjene paprike prvo zagrejte rernu na 175 stepeni C. Odsecite vrhove paprika, očistite paprike i stavite ih na stranu.
Pomešajte mlevenu piletinu, pirinač, crni luk, beli luk, crni biber i so u činiji. Ubacite mešavinu piletine u paprike i prelijte paradajz sosom.
Pecite u zagrejanoj rerni 45 minuta. Pospite paprike sirom i nastavite da pečete još 15 minuta. Možda ćete želeti da pročitate i kako Grci prave paprike punjene sirom.
Pročitajte i kako da napravite paprike punjene kuskusom i povrćem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa