Sezona je paprika i pravo je vreme da od njih napravite ukusna jela. Njih možete da spremate na razne načine, a punjene paprike su spadaju u poznatije recepte. Možete da ih punite mlevenim mesom, povrćem..., a donosimo vam i super recept za paprike punjene sirom. Na ovaj način ih prave Grci i neverovatno su ukusne, a i odličan su predlog kada je napolju vruće.
Sastojci:
- 4 velike paprike
- 7 kašika belog sira
- 2 kašike jogurta
- 1 šaka seckane mirođije
- 3 čena belog luka
- 1,5 kašičice nane
- 4 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike sirupa od nara
- 1 kašika balzamika
- 1/2 limuna
Grčki recept za paprike punjene sirom:
Paprikama skinite peteljku, pa zasecite po sredini. Posolite i premažite maslinovim uljem, pa poređajte u vatrostalnu posudu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 5 minuta. Lakše će se otvoriti i moći ćete da ih očistite od semenki. Napravite fil tako što ćete pomešati izmrvljeni sir, jogurt, mleveni beli luk (2 čena belog luka), seckanu mirođiju, maslinovo ulje (1 kašiku) i sušenu nanu. Sve dobro sjedinite i napunite paprike. Pecite paprike u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. Za to vreme napravite sos tako što ćete pomešati maslinovo ulje (3 kašike), sirup od nara, balzamiko i sok od limuna. Sve lepo sjedinite, dodajte mleveni čen belog luka i promešajte. Sipajte sos preko i poslužite.
Pročitajte i ovo: Punjene paprike, zapečene u rerni
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem