Punjene paprike su jedno od najprostijih jela za pripremu i mnogi ih vole. Paprike se najčešće pune mlevenim mesom i pirinčem, ali možete da koristite i sir, povrće... Ipak, ovo jelo može da bude još ukusnije ako nadev od mlevenog mesa napravite kako treba.
Obavezno u nadev za punjene paprike dodajte i paradajz jer će on ovo jelo učiniti još sočnijim.
Evo kako se pravi najbolji nadev:
U tiganj prvo sipajte malo ulja i dodajte 1 seckani luk i jednu rendanu šargarepu. Pržite dok ne omekša, pa dodajte 4 čena mlevenog belog luka. Dobijenu smesu sipajte u neku posudu. U tiganj stavite 800 g mlevenog mesa i lepo promešajte. Pržite par minuta, pa dodajte smesu od povrća i 1 seckani paradajz. Dobijenom smesom napunite paprike koje ste prethodno očistili.
Ako želite da paprike budu još ukusnije kada ih poređate u šerpu prelijte sa malo vode. Zatim pomešajte 200 ml pavlake i 100 g paradajz pirea, pa sipajte u šerpu. Ako volite ljuto dodajte i neki pikantni začin.
Pročitajte i ovo: Najbolji nadev za punjene paprike
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus