Sastojci:
- 3 srednje tikvice, tanko iseckane uzduž
- 1 šolja rikote (ili sitnog sira)
- 1 šolja svežeg bejsbi spanaća, iseckanog
- 1/2 šolje rendanog parmezana
- 1 jaje
- 1 čen belog luka, sitno seckan
- so i biber po ukusu
- 2 šolje paradajz sosa
- sveži listove bosiljka za dekoraciju
Recept za rolnice od tikvica sa sirom i spanaćem:
Da biste napravili rolnice od tikvica, zagrejte rernu na 190°C. Operite tikvice i naseckajte ih uzduž na tanke trake. Stavite veliki lonac vode da provri. Blanširajte trake tikvica 1-2 minuta da omekšaju. Izvadite ih i stavite na papirni ubrus da se ocedi višak vode. U posudi, sjedinite rikotu, iseckan bejbi spanać, parmezan, seckani beli luk, jaje, so i biber. Dobro sjedinite.
Raširite traku tikvice i nanesite tanki sloj fila od i spanaća. Uvijte traku tikvice i stavite je u pleh za pečenje. Ponavljajte postupak sa preostalim trakama. Prelijte paradajz sos preko rolnica tikvica, tako da budu dobro prekrivene. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 25-30 minuta ili dok tikvice ne omekšaju. Nakon pečenja, izvadite iz rerne. Ukrasite svežim listovima bosiljka i dodajte još malo parmezana po želji.
Ne propustite da probate i pohovanu verziju rolnica od tikvica napunjenih sirom!
BONUS VIDEO:
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus